Seminarium Livsresan

Livsresan

– en interaktiv introduktion till det existentiella perspektivet

Vad är det att vara människa, det är de existentiella filosofernas stora fråga och de utforskade den både genom att filosofera och reflektera över sitt eget liv. Vad innebär det att födas, leva och dö, frågade de sig. Hur ska vi hantera att vi har frihet och kan att göra våra egna val? Hur ska vi leva med andra? Och hur kan vi möta en värld som är i ständig förändring? Tankarna utvecklades till en egen gren inom både filosofi och psykologi med fokus på människans möjligheter och med ett särskilt sätt att se på hennes utmaningar.

Under den här dagen får du en första inblick i den existentiella människosynen. Du får bekanta dig med några av de ledande filosoferna och får också möjlighet att tillsammans med andra börja utforska din egen syn på flera grundläggande livsfrågor.

Interaktiva föreläsningar varvas med enskild eftertanke och samtal. När dagen är slut har du fått en fördjupad förståelse av vad det existentiella perspektivet innebär och haft en möjlighet att reflektera över din egen livsresa.

Du behöver inte ha några förkunskaper.

Seminariet passar …

dig som har ett samtalsyrke – terapeuter, psykologer, socionomer, läkare, lärare, HR etc. –och som vill få nya perspektiv.

… och dig som söker en ny förståelse av vad det är att vara människa.

FÖRELÄSARE

Ann Lagerström, fil. mag. i praktisk kunskap med inriktning existentiella samtal. Existentiell vägledare och certifierad existentiell coach, senior ledarskapskonsult, författare och journalist. Ann har studerat existentiell psykologi och filosofi på Södertörns högskola och på SEPT, Sällskapet för existentiell psykoterapi. Hon ar skrivit flera böcker om det existentiella perspektivet och utbildar existentiella samtalsledare.

WORKSHOPLEDARE

Cina  Friberg Frank, är certifierad existentiell coach och samtalsledare, auktoriserad gestaltterapeut Msc in Gestalt Psychotherapy, handledare på gestaltteoretisk grund, Somatic Experiencing Practitioner (Stress- och traumabehandling).

ANTAL DELTAGARE
30.

KOSTNAD

1 200 SEK, inklusive moms för privatpersoner, exklusive moms för företag.

I priset ingår en närande lunch och för- och eftermiddagskaffe.

PLATS OCH TID
20 september 2019, 9-17
Samlingssalen Essinge kyrka, Essinge kyrkväg 13, Stora Essingen i Stockholm

Essinge kyrka är en oas, en egen värld på en kulle på Stora Essingen i Stockholm. Ritad på 50-talet av arkitekten Cyrillus Johansson med inspiration från Italien. Den här dagen får vi vara i det stora vackra inspirerande samlingsrummet.

SÅ TAR DU DIG DIT

Med t-bana och buss:

Ta gröna linjen till Fridhemsplan och därifrån buss 1 till Essingetorget. Härifrån är det skyltat.

Tvärbanan går också till Essingen från Sickla eller Solna station.

Med bil. 

Från Hornstull eller Fridhemsplan mot Marieberg där du tar vänster före DN-skrapan, Gjörwellsgatan. Efter en liten bro tar du höger mot Stora Essingen. Väl framme på Stora Essingen tar du höger igen så fort du kommit upp på ön och andra gatan vänster: Badstrandsvägen. Följ den till dess du ser en skylt: Essinge kyrka. Åk upp till vänster, det finns parkeringsplatser vid kyrkan.

ANMÄL DIG SÅ HÄR

Anmälan senast 16 september 2019:
Du anmäler dig och betalar via den här länken till Simple Signup och får ett kvitto direkt.
Du fyller själv i om du är privatperson eller betalar via ett företag.
https://simplesignup.se/event/153562

Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas till en annan person.

ARRANGÖRER

Det här är ett samarbete mellan Hälsoporten och Existentiellt Forum.

Existentiellt Forum utbildar existentiella samtalsledare och erbjuder existentiella samtalsgrupper och enskilda samtal.
Info www.existentiellt.nuHälsoPorten Sabine Rosén AB är ett hälsocenter i hjärtat av Stockholm där terapeuter med lång erfarenhet och utbildning erbjuder olika former av samtals- och kroppsterapier.

VILL DU VETA MER?

Ann Lagerström, ann@existentiellt.nu, 070 5562556
Carina Friberg Frank, cinafribergfrank@gmail.com, 070 4912599

 

Ann Lagerstöm och Cina Friberg Frank