Våra terapeuter

Välkommen till Hälsoporten i Stockholm. Här presenterar vi våra terapeuter med bild och beskrivning av deras kompetenser och speciella inriktning sorterade under de rum de hyr:
1 Opalen, 2 Smaragden, 3 Citrinen, 4 Kalciten, 5 Korallen, 6 Safiren, 7 Ametisten, 8 Rosenkvartsen.

Länk till hur du enkelt bokar tid on-line finns i anslutning till varje terapeut.  En del har online-kalendrar, andra når du genom länk till  kontaktformulär. Vill du också bli en av oss, läs om hur du hyr behandlingsrum hos oss här

Våra terapeuter

RUM 1

OPALEN

Sabine Rosén

Kropp, näring

Sabine är utbildad Kinesiolog, Akupunktör, Massageterapeut, Näringsterapeut, Fytoterapeut.

Sabine Rosén har under sina mer än 30 år i yrket utvecklat “Spine-and Bodyflow Kinesiology” som kombinerar ett österländskt helhetstänk med ett mer västerländskt detaljkunnande.

Du bokar Sabine via Kontaktformulär

Stina Persdotter

Kropp, näring

Stina Persdotter är studerande kinesiolog hos Sabine Educations och är färdigutbildad i april 2020. Hon är sedan tidigare utbildad Hälso- och livsterapeut och arbetar med det effektfulla verktyget tung- och ansiktsdiagnostik. Båda lärorna grundar sig i att se hela människan och behandla grundorsaken till det du vill ha hjälp med.

Med en total närvaro, bred kunskap inom näring och den unika kunskapen kring tung- och ansiktsdiagnostik kan hon hjälpa dig att stötta kroppen med kinesiologi samtidigt som du kan skapa hälsosamma vanor som består.

Stina behandlar främst:

  • Kroniska- och akuta smärttillstånd exempelvis rygg, knä, höft, led- och axelbesvär
  • Magproblematik
  • Hudproblematik
  • Hormonella obalanser

Stina ger behandlingar till elevpris. Du bokar Stina via Kontaktformulär

RUM 2

SMARAGDEN

Mia Ahl

Team Kinesiologi- Kropp, näring

Mia Ahl är utbildad kinesiolog och mindfulnessinstruktör. Hon har också gått en hälsokonsulent utbildning samt en kurs i akupressur och NLP. Har under några år också arbetat som coach. När du kommer till Mia på Hälsoporten så får du just det du behöver. En avslappnande, läkande eller energigivande behandling som även går på djupet. Mia arbetar från ett holistiskt förhållningssätt vilket innebär att hon ser hela människan, inte bara symptomen.

Som kinesiolog hjälper hon sina klienter att komma i bättre balans, både fysiskt/strukturellt, emotionellt/stressreducerande och näringsmässigt/biokemiskt.

Mia behandlar:

  • kroniska- och akuta smärttillstånd,  exempelvis rygg, knä, höft, led och axelbesvär
  • stressymptom
  • sömnsvårigheter
  • allergier, exempelvis hund, katt, häst och pollen.

Du bokar Mia via Boka-direkt

Maarit

Mikael Nyman

Team Kinesiologi- Kropp, näring

Mikael är kinesiolog utbildad vid Sabine Rosén Utbildningar. Han är även vidareutbildad inom metoden Spine Body Flow Kinesiology.

Mikael använder sig av manuella muskeltester i kommunikation med klientens nervsystem för att hitta obalanser och blockeringar i kroppens system. Han använder sedan olika kinesiologiska tekniker: strukturell kinesiologi, emotionell kinesiologi, kinesiologi och näring och kinesiologi och energi i för att hjälpa kroppen att få ökade resurser och cirkulationen att flöda fritt för självläkning.

Varje behandling han ger är unik och exklusiv för klienten och dennes behov. Det finns ingen ” standardbehandling”. Behandlingen kan vara både avstressande, energigivande och verkar på “djupet” beroende på vad din kropp behöver.

Du bokar Mikael via Boka-direkt

Pa Sandberg

Kropp

Zonterapeut.

Pa ser detaljerna i helheten. Stressens påverkan på den fysiska kroppen är hans favoritområde. Förändring är ett ledord: att bryta mönster och hitta nya sätt att må bra. Frågar du vad han jobbar med, svarar han: fysisk och mental rörelse.

Pa ser fötterna som en del av hela kroppen, och inte bara som en separat kroppsdel. Med erfarenhet, empati och närvaro, kombinerar han kunskap ock kompetens från träning, rörelse, motorik, med fysiologi, medicin och kroppsterapi.

Pa behandlar, skriver, föreläser och utbildar i Zonterapi. Hans första bok heter “En handbok om fötter”.

Hos Pa blir Hela du sedd.

Du bokar Pa direkt via on-line-kalender

RUM 3

CITRINEN

Eva Åsberg

Samtal

Intuitiv coach. I hela sitt liv har Eva varit medial. Utifrån medialiteten har hon utarbetat en metod där hon coachar klienter att hitta sina styrkor, förmågor och inre trygghet.

Eva är en varm, glad och humoristisk person med en förkärlek för naturen. Därför har hon valt att bo ute i skogen på ett litet berg. Hon har ett förflutet som ungdomsledare inom scoutrörelsen.

Eva är också skattejurist sedan många år och hjälper enskilda firmor och små aktiebolag med bokföring och deklaration.

Du bokar Eva genom kontaktformulär

Nina Runefelt

Samtal.

Kognitiv beteendeterapeut.

Förutom att Nina är KBT-terapeut är hon även sjuksköterska och barnmorska sedan många år.Hennes utbildningar och långa erfarenhet har gett henne den grund på vilken hon idag vägleder klienter i terapeutiska samtal. Med effektiva KBT-metoder identifierar hon, tillsammans med klienten, viktiga värderingar och skapar grundläggande förutsättningar för ett bättre liv både fysiskt och psykiskt.

KBT-tekniker kan hjälpa vid många problem i livet såsom  till exempel stress och utbrändhet, nedstämdhet, fobier och andra typer av ångestrelaterade livshinder,  relationsproblem och sexuella problem.

Nina är en glad, vänlig och förstående och samtidigt en professionell person. Hon har gröna fingrar och odlar mycket i sin trädgård och hon är även biodlare. Hon gillar musik och sjunger i kör.

Du bokar Nina genom kontaktformulär

RUM 4

KALCITEN

Jan Halling

Samtal

Auktoriserad gestaltterapeut och existentiell coach.

Jan leder också grupper i existensfilosofiska samtal. Med ett helhetsperspektiv, förtroendefullt och med djup respekt för klientens upplevelser och process, utforskar han tillsammans med klienten dennes värld. Jan lägger stor vikt vid att i terapirummet och i mötet med klienten skapa ett andrum och ge en möjlighet för klienten att stanna upp och lägga märke till vad som rör sig i tankevärlden, i känslolivet och fysiskt i kroppen.

Långt tidigare i livet har Jan som utbildad skådespelare stått på teaterscener runt om i Sverige och sedan många år ingår han som terapeut och skådespelare i en utbildningsverksamhet för läkare som vill förbättra förmågan att kommunicera med allvarligt sjuka patienter. Ett arbete Jan tycker är väldigt viktigt och mycket meningsfullt.

Som person är Jan varm, inkännande och ständigt nyfiken på hur människan fungerar och hur vi samspelar med varandra. Vad är det att vara människa, vad är meningen med livet och hur vi väljer att ta ansvar, är livsfrågor som speciellt intresserar honom.

Du bokar Jan genom kontaktformulär

Aisha Lundin

Samtal, kropp

Livscoach.

Aisha är utbildad Akupunktör, Drömterapeut och Livscoach samt Healing och Regression. Men sin mångfacetterade kompetens möter hon varje klient där den befinner sig och anpassar behandlingen därefter. Målet är att identifiera och därefter arbeta bort blockeringar som hindrar oss i livet på olika sätt.

Aisha är en varm, positiv och trygg person full av kreativitet. Hon är även utbildad Biomedicinsk analytiker, lärare och rektor och arbetar deltid som lärare på högstadiet.

Fritiden ägnar hon åt att måla, skriva musik vid pianot och sjunga samt att vara i naturen.

Du bokar Aisha direkt via on-line-kalender här

RUM 5

KORALLEN

Maria Laurila

Kropp, näring

Maria är utbildad Kinesiolog, Massageterapeut, Kraniosakralterapeut och går just nu en utbildning inom akupunktur. Utifrån denna breda och djupa kunskap och yrkeserfarenhet har hon förmåga att se varje klients behov och väva in sina olika kunskaper i behandlingen.

Många kunder brukar fråga Maria vad de ska säga att hon gör om någon frågar. Svaret brukar bli ”Jag hjälper mina klienter att hitta orsaken till de problem som uppstått”.

Maria är även en del av lärarteamet på Sabine Rosen Utbildningar som utbildar Kinesiologer.

Maria är en social, positiv och sprudlande person med många strängar på sin lyra. Hon är bland annat också gymnastiktränare och scoutledare. Ett annat intresse är att lyssna på musik och hon går gärna på rockkonserter.

Du bokar Maria direkt via online-kalender här

RUM 6

SAFIREN

RUM 7

AMETISTEN

Cina Friberg Frank

Samtal

Du bokar Cina genom kontaktformulär

Caroline Kraus

Samtal

leg psykolog, leg psykoterapeut

 

Du bokar Caroline genom kontaktformulär

RUM 8

ROSENKVARTSEN

Dr Michael Mc Mullen

Näring

Mic McMullen kommer från Australien. I 30 år har han jobbat i Sverige med örtterapi och näringsterapi. Hans företag, Örtspecialisten, är känd för att ha hög kvalité på sina produkter, både örter och kosttillskott. Han är författare till boken Örtmedicin, Naturens Läkande Kraft, som har sålt över 20 000 ex.  Michael har studerat som doktorand vid University of Westminster i London och tog sin doktorsexamen 2012. Han har publicerat studier om bittra örters påverkan på matsmältningssystemet och om lung- och hjärt-integration. För närvarande bor han i Frankrike och driver en klinik en vecka per månad på Hälsoporten.

Boka Mic direkt via on-line-kalender