Våra terapeuter

Välkommen till Hälsoporten i Stockholm. Här presenterar vi våra terapeuter med bild och beskrivning av deras kompetenser och speciella inriktning sorterade under de rum de hyr:
1 Opalen, 2 Smaragden, 3 Citrinen, 4 Kalciten, 5 Korallen, 6 Safiren, 7 Ametisten, 8 Rosenkvartsen.

Länk till hur du enkelt bokar tid on-line finns i anslutning till varje terapeut.  En del har online-kalendrar, andra når du genom länk till  kontaktformulär. Vill du också bli en av oss, läs om hur du hyr behandlingsrum hos oss här

Våra terapeuter

RUM 1

OPALEN

Sabine Rosén

Kroppsbehandling, näringskonsultation

Sabine är utbildad Kinesiolog, Akupunktör, Massageterapeut, Näringsterapeut, Fytoterapeut.

Sabine Rosén har under sina mer än 30 år i yrket utvecklat “Spine-and Bodyflow Kinesiology” som kombinerar ett österländskt helhetstänk med ett mer västerländskt detaljkunnande. Sedan 2016 driver hon, av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund  kvalitetssäkrad, Yrkesutbildning till Kinesiolog.  Läs mer om utbildningen här.

2021 valdes Sabine till Årets medlem i KRY. Några rader ur motiveringen: ”Hennes driv, genuina intresse för andra och hennes starka övertygelse är en inspiration för oss alla. Sabines positiva framtoning och inkluderande förhållningssätt till sitt yrke gör henne till en ambassadör av klass. ” Läs mer

BOKA: Utförlig beskrivning på de olika behandlingspaket Sabine erbjuder och hur du bokar hittar du här

Sabine har valts till årets medlem i KRY- Kroppsterapeuters yrkesförbund, läs mer om det här

Emelie Andersen

Kroppsbehandling, näringskonsultation

Emelie Andersen är utbildad massageterapeut, kinesiolog, kraniosakralterapeut och zonterapeut.

Hon är även en uppskattad mentor till eleverna på yrkesutbildningen till kinesiolog på Sabine Rosén Utbildningar. Där stöttar hon eleverna i att växa in i rollen som kroppsterapeut och att se sambanden mellan olika obalanser och hitta lösningar.

Emelie har sen 2010 samlat på sig en gedigen kunskap och erfarenhet med fokus på svår smärta och allergier. Med massagen som utgångspunkt i kombination med tekniker från ovanstående terapiformer upplevs hennes behandlingar både djupt avslappnade och effektiva.

BOKA

RUM 3

CITRINEN

Eva Åsberg

Samtal

Intuitiv coach. I hela sitt liv har Eva varit medial. Utifrån medialiteten har hon utarbetat en metod där hon coachar klienter att hitta sina styrkor, förmågor och inre trygghet.

Eva är en varm, glad och humoristisk person med en förkärlek för naturen. Därför har hon valt att bo ute i skogen på ett litet berg. Hon har ett förflutet som ungdomsledare inom scoutrörelsen.

Eva är också skattejurist sedan många år och hjälper enskilda firmor och små aktiebolag med bokföring och deklaration.

Du bokar Eva genom kontaktformulär

RUM 4

KALCITEN

Gizella Konkoly

Hudvård

Gizella Konkoly är auktoriserad och prisbelönt hudterapeut med femton års erfarenhet. Hon ser helheten när det gäller hälso- och skönhetsvård och kompletterar gärna lyxiga ansiktsbehandlingar med microneedling, peeling, ultraljudsterapi, LED-ljusterapi och guasha, som med fördel kan kombineras med traditionella spa-metoder.  Gizella för samman visdom hämtad ur äldre traditionella metoder, ”old school”, med de senaste nya från forskning inom hudvård och hälsa. Det bästa av två världar.

”Jag brinner för att använda ett helhetstänk inom skönhetsvården; att omsorgsfullt ta hand om både kropp och själ. Mina kunder lovordar de underbart lyxiga ansiktsbehandlingar jag ger och min utsökta ansiktsmassage”.

Gizella behandlar:

– Åldrad och spänstfattig hud
-Fina linjer och rynkor
-Stora porer
-Milier och pormaskar
-Ärr (från acne, kirurgi eller brännskador)
-Hudbristningar -Pigmenteringar
– Achttp://gizellakonkoly.com/ne
– Rosacea.

Varmt välkommen! Du bokar Gizella  här  eller här

RUM 5

KORALLEN

Maria Laurila

Kroppsbehandling, näringskonsultation

Maria är utbildad Kinesiolog, Massageterapeut, Kraniosakralterapeut och går just nu en utbildning inom akupunktur. Utifrån denna breda och djupa kunskap och yrkeserfarenhet har hon förmåga att se varje klients behov och väva in sina olika kunskaper i behandlingen.

Många kunder brukar fråga Maria vad de ska säga att hon gör om någon frågar. Svaret brukar bli ”Jag hjälper mina klienter att hitta orsaken till de problem som uppstått”.

Maria är även en del av lärarteamet på Sabine Rosen Utbildningar som utbildar Kinesiologer.

Maria är en social, positiv och sprudlande person med många strängar på sin lyra. Hon är bland annat också gymnastiktränare och scoutledare. Ett annat intresse är att lyssna på musik och hon går gärna på rockkonserter.

Du bokar Maria direkt via online-kalender här

Pa Sandberg

Kroppsbehandling

Zonterapeut.

Pa ser detaljerna i helheten. Stressens påverkan på den fysiska kroppen är hans favoritområde. Förändring är ett ledord: att bryta mönster och hitta nya sätt att må bra. Frågar du vad han jobbar med, svarar han: fysisk och mental rörelse.

Pa ser fötterna som en del av hela kroppen, och inte bara som en separat kroppsdel. Med erfarenhet, empati och närvaro, kombinerar han kunskap ock kompetens från träning, rörelse, motorik, med fysiologi, medicin och kroppsterapi.

Pa behandlar, skriver, föreläser och utbildar i Zonterapi. Hans första bok heter ”En handbok om fötter”.

Hos Pa blir Hela du sedd.

Du bokar Pa direkt via on-line-kalender

RUM 6

SAFIREN

Åsa Forssén

Samtal

Åsa Forssén arbetar med individualterapi, parterapi och handledning. Hon är auktoriserad gestaltterapeut med en masterexamen 2005 från Gestaltakademin i Skandinavien och University of Derby i England. Därutöver är hon utbildad kbt-terapeut, Steg 1 samt parterapeut, Imagoterapi. Hon är även auktoriserad handledare samt Mindfulnessinstruktör. Åsa har flera decenniers erfarenhet av att möta människor med samtal i olika former, dels inom psykoterapeutiska sfären, dels inom psykiatrin samt därutöver inom läraryrket.

Till Åsa kommer människor med många olika problem, det kan handla om nedstämdhet, depression, relationssvårigheter, ångest, livskris, sorg, arbetsrelaterade problem eller konflikter men även basala livsfrågor om hur det är att vara människa i den värld vi lever i.

Åsa har ett stort intresse för vad det är att vara människa. I gestaltterapi ser man till helheten. Mot vilken bakgrund uppstår de svårigheter vi upplever? Med nuet i fokus undersöker man tillsammans vad som sker i klientens möte med omvärlden.

Du bokar Åsa genom kontaktformulär

Gå kurs med Åsa Forssén. 22-25 oktober 2020 startar en grundkurs i Personlig utveckling för att bli med medveten. Den går över fyra veckoslut i Stockholm. Läs allt om kursen i pdf här

RUM 7

AMETISTEN

Cina Friberg Frank

Samtal

Cina Friberg Frank är utbildad och certifierad handledare, existentiell coach, samtalsledare, mBIT-coach (multiple Brain Integration Techniques). mBIT INTERNATIONAL, Somatic Experiencing Practioner,  utbildad i Imago relationsterapi och MSc gestaltpsykoterapi.

Cina är sedan 2005 verksam som gestaltterapeut, coach och handledare med erfarenhet från både näringslivet och psykiatrin. Hon erbjuder individual- och parterapi, coachning- och stödsamtal, samt handledning av blivande eller verksamma gestaltterapeuter och ledare både individuellt och i grupp. Hon arbetar integrativt där hennes arbets- och förhållningssätt bygger på gestaltteoretisk, neurovetenskaplig och existentiell grund.

Utöver detta leder/faciliterar hon också existentiella samtalsgrupper där deltagarna tillsammans får utforska teman kopplade till vad det är att vara människa, hur vi lever våra liv och vad vi ger det för mening.

Cina har också goda erfarenheter av samtal online, via Skype eller Zoom, för dem som inte bor i Stockholm eller av andra skäl föredrar detta.

Läs intervju och se filmklipp med Cina

Du bokar Cina genom kontaktformulär

Ebba af Ekenstam Lundblad

Samtal

Ebba är utbildad och certifierad Gestaltterapeut och diplomerad ICF coach.

Ebba är sedan 2012 verksam med samtalet och mötet som verktyg och erbjuder individualterapi, coachning- och stödsamtal. Hennes arbete och förhållningssätt bygger på gestaltteoretisk grund och är i enlighet med Sveriges Auktoriserade Gestaltterapeuters och ICF’s riktlinjer och värdegrund.

Till Ebba kommer människor med många olika frågeställningar, det kan handla om stress, nedstämdhet, relationssvårigheter, ångest, livskris, arbetsrelaterade problem eller konflikter och livsfrågor kring hur det är att vara människa i den värld vi lever i. Med en internationell bakgrund samtalar Ebba också gärna på engelska.

Ebba har ett stort intresse för människan och mötet. I gestaltterapi ser man till helheten och människan i sitt sammanhang. Med nuet i fokus undersöker man tillsammans vad som sker i klientens möte med omvärlden.

Utöver detta arbetar Ebba med omställning i arbetslivet som rådgivare och med coaching uppdrag för stiftelser som arbetar med stöd till privata och statligt anställda tjänstemän.  Ebba har också goda erfarenheter av samtal online, via Skype och Teams eller per telefon, för dem som föredrar detta.

Du bokar Ebba genom kontaktformulär

Caroline Kraus

Samtal

leg psykolog, leg psykoterapeut

 

Du bokar Caroline genom kontaktformulär

Diana Nilsson

Diana är utbildad coach och ledarskapscoach i PCC-nivå. Med sina 20 års erfarenhet inom sjukförsäkring, rehabsamordning, återrehabilitering samt arbetsmiljökollen kan Diana hjälpa dig och skapa de förutsättningar som du och/eller ditt företag behöver. Diana har lång erfarenhet från Försäkringskassan och Psykiatrin.

–       Rehabcoach

–       Rådgivare inom sjukförsäkring

–       KBC och ACT coach

–       Ledarskapscoach

–       Karriärcoach

–       Livscoach/personlig utveckling

Du bokar Diana genom kontaktformulär

Ann-Charlotte Rubinstein

Samtal

Ann-Charlotte Rubinstein erbjuder individuell samtalsterapi (till reducerat arvode) som en del av sista året på utbildningen till Gestaltterapeut (400 kr/Tim inkl. moms, studerande & arbetssökande 200 kr/Tim inkl. moms).

Ann-Charlotte har en beteendevetenskaplig högskoleutbildning på magisternivå samt utbildning i bland annat MI, Svåra samtal (1 årig utbildning från S:t Lukas), coaching, handlednings- samt krisberedskapsutbildning.

Hon har också en medicinsk utbildning, inriktning psykiatri och flera års erfarenhet av arbete inom psykiatrin. Ann-Charlotte har mångårig erfarenhet av att möta människor i olika former av samtal både som chef och specialist internationellt och från offentlig – och ideell verksamhet.

Till Ann-Charlotte kommer människor med många olika svårigheter. Det kan handla om stress, nedstämdhet eller konflikter och svårigheter i relationer privat eller i arbetet.

Det gestaltterapeutiska förhållningssättet är ett interaktivt förhållningssätt som innebär att få stöd att återvända till – och vara i tankar och känslor du har. I terapirummet är vi med det som är din upplevelse och hela du får plats. Vi utforskar och medvetandegör tillsammans hinder eller teman som står i vägen för din personliga utveckling eller ditt välbefinnande och balans i livet.

Varmt välkommen att ta kontakt för ett första möte!

Du bokar Anne-Charlotte genom kontaktformulär

RUM 8

ROSENKVARTSEN

Dr Michael Mc Mullen

Näringskonsultation

Mic McMullen kommer från Australien. I 30 år har han jobbat i Sverige med örtterapi och näringsterapi. Hans företag, Örtspecialisten, är känd för att ha hög kvalité på sina produkter, både örter och kosttillskott. Han är författare till boken Örtmedicin, Naturens Läkande Kraft, som har sålt över 20 000 ex.  Michael har studerat som doktorand vid University of Westminster i London och tog sin doktorsexamen 2012. Han har publicerat studier om bittra örters påverkan på matsmältningssystemet och om lung- och hjärt-integration. För närvarande bor han i Frankrike och driver en klinik en vecka per månad på Hälsoporten.

Boka Mic direkt via on-line-kalender