Våra terapeuter

Välkommen till Hälsoporten i Stockholm. Här presenterar vi våra terapeuter med bild och beskrivning av deras kompetenser och speciella inriktning sorterade under de rum de hyr:
1 Opalen, 2 Smaragden, 3 Citrinen, 4 Kalciten, 5 Korallen, 6 Safiren, 7 Ametisten, 8 Rosenkvartsen.

Länk till hur du enkelt bokar tid on-line finns i anslutning till varje terapeut.  En del har online-kalendrar, andra når du genom länk till  kontaktformulär. Vill du också bli en av oss, läs om hur du hyr behandlingsrum hos oss här

Våra terapeuter

RUM 1

OPALEN

Sabine Rosén

Kroppsbehandling, näringskonsultation

Utbildning & Erfarenhet:

Sabine är utbildad Kinesiolog, Akupunktör, Massageterapeut, Näringsterapeut, Fytoterapeut. Sabine Rosén har under sina mer än 30 år i yrket utvecklat “Spine-and Bodyflow Kinesiology” som kombinerar ett österländskt helhetstänk med ett mer västerländskt detaljkunnande.

Sabine erbjuder:

Behandling med kinesiologi, akupunktur, näringskonsultationm fytoterapi och massageterapi. Sedan 2016 driver Sabine en Yrkesutbildning till Kinesiolog, som är kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.  Läs mer om utbildningen här. 2021 valdes Sabine till Årets medlem i KRY. Några rader ur motiveringen: ”Hennes driv, genuina intresse för andra och hennes starka övertygelse är en inspiration för oss alla. Sabines positiva framtoning och inkluderande förhållningssätt till sitt yrke gör henne till en ambassadör av klass. ” Läs mer

BOKA: Sabine är oftast fullbokad lång tid framöver, men har ibland tider för att ta emot nybesök.  Är du klient sedan tidigare har Sabine ett par olika behandlingspaket du bokar här

RUM 2

SMARAGDEN

Madelein Vågström

Kroppsbehandling

Utbildning & Erfarenhet:

Madelein arbetar med energihealing som reikiterapeut och är diplomerad utifrån Mikao Usuis teori inom Reiki. Hon erbjuder reikibehandling samt chakrabalansering.

Madelein erbjuder:

Reiki är universell livsenergi och har använts i flera tusen år med rötter i Tibet. Behandlingen är fokuserad på hela kroppen medan chakrabalansering behandlar dina sju större energicentrum. Madelein arbetar utifrån kundens behov med denna djupgående behandling och används bland annat mot depression, utmattning och sorg men även smärta, sömnproblem och trauma. Ibland vet man inte vart blockeringen i kroppen sitter, vilket Madelein känner in med hjälp av mediala kunskaper.

Under behandlingen erbjuds inledande samtal samt vårdande återkoppling för kundens behov. Reiki framhäver den naturliga läkningsprocessen under och efter behandlingen. Reiki tillför dig värme och välbefinnande när glädjehormoner av serotonin frigörs.  Mentala, fysiska samt emotionella blockeringar som fastnat frigörs och du upplever helhet i kropp och själ.

Mer om Madelein med egna ord:

”Välkommen som du är, att landa i trygghet hos mig och omfamnas av en mjuk behandling för ditt inre och yttre välmående. Jag omvandlar blockerad energi i din kropp för att neutralisera och frigöra det som inte längre gynnar dig. För mig är det viktigt att du infinner harmoni, känslan av helhet och inte minst kärleken till dig själv för det är grunden till ett bättre välmående.”

Du bokar Madelein här

RUM 3

CITRINEN

Eva Åsberg

Samtal

Utbildning & Erfarenhet:

Intuitiv coach. I hela sitt liv har Eva varit medial. Eva är också skattejurist sedan många år.

Eva erbjuder:

Utifrån medialiteten har hon utarbetat en metod där hon coachar klienter att hitta sina styrkor, förmågor och inre trygghet. Som skattejurist hjälper hon enskilda firmor och små aktiebolag med bokföring och deklaration.

Mer om Eva med hennes egna ord:

Jag en varm, glad och humoristisk person med en förkärlek för naturen. Därför har jag valt att bo ute i skogen på ett litet berg. Jag har ett förflutet som ungdomsledare inom scoutrörelsen.

Du bokar Eva genom kontaktformulär

RUM 4

KALCITEN

Gizella Konkoly

Hudvård

Utbildning & Erfarenhet:

Gizella Konkoly är auktoriserad och prisbelönt hudterapeut med femton års erfarenhet.

Gizella erbjuder:

Hon ser helheten när det gäller hälso- och skönhetsvård och kompletterar gärna lyxiga ansiktsbehandlingar med microneedling, peeling, ultraljudsterapi, LED-ljusterapi och guasha, som med fördel kan kombineras med traditionella spa-metoder.  Gizella för samman visdom hämtad ur äldre traditionella metoder, ”old school”, med de senaste nya från forskning inom hudvård och hälsa. Det bästa av två världar och behandlar:

– Åldrad och spänstfattig hud
-Fina linjer och rynkor
-Stora porer
-Milier och pormaskar
-Ärr (från acne, kirurgi eller brännskador)
-Hudbristningar -Pigmenteringar
– Achttp://gizellakonkoly.com/ne
– Rosacea.

Mer om Gizella med egna ord:

”Jag brinner för att använda ett helhetstänk inom skönhetsvården; att omsorgsfullt ta hand om både kropp och själ. Mina kunder lovordar de underbart lyxiga ansiktsbehandlingar jag ger och min utsökta ansiktsmassage”.

Varmt välkommen! Du bokar Gizella  här  eller här

RUM 5

KORALLEN

Maria Laurila

Kroppsbehandling

Utbildning & Erfarenhet:

Maria är utbildad Kinesiolog, Massageterapeut, Kraniosakralterapeut och går just nu en utbildning inom akupunktur. Maria är även en del av lärarteamet på Sabine Rosen Utbildningar som utbildar Kinesiologer.

Maria erbjuder:

Utifrån denna breda och djupa kunskap och yrkeserfarenhet har hon förmåga att se varje klients behov och väva in sina olika kunskaper i behandlingen.

Mer om Maria med egna ord:

”Många kunder brukar fråga mig vad de ska säga att jag gör om någon frågar. Svaret brukar bli. Jag hjälper mina klienter att hitta orsaken till de problem som uppstått. ”

Du bokar Maria direkt via online-kalender här

Pa Sandberg

Kroppsbehandling

Utbildning & Erfarenhet:

Utbildad Zonterapeut/Reflexolog.

Pa Erbjuder:

Pa ser detaljerna i helheten. Stressens påverkan på den fysiska kroppen är hans favoritområde. Förändring är ett ledord: att bryta mönster och hitta nya sätt att må bra. Frågar du vad han jobbar med, svarar han: fysisk och mental rörelse.

Pa ser fötterna som en del av hela kroppen, och inte bara som en separat kroppsdel. Med erfarenhet, empati och närvaro, kombinerar han kunskap ock kompetens från träning, rörelse, motorik, med fysiologi, medicin och kroppsterapi.

Pa behandlar, skriver, föreläser och utbildar i Zonterapi. Hans första bok heter ”En handbok om fötter”.

Mer om Pa med egna ord:

”Hos mig blir Hela du sedd.”

Du bokar Pa direkt via on-line-kalender

RUM 6

SAFIREN

Åsa Forssén

Samtal

Utbildning & Erfarenhet:

Åsa Forssén är auktoriserad gestaltterapeut med en masterexamen 2005 från Gestaltakademin i Skandinavien och University of Derby i England. Därutöver är hon utbildad kbt-terapeut, Steg 1 samt parterapeut, Imagoterapi. Hon är även auktoriserad handledare samt Mindfulnessinstruktör. Åsa har flera decenniers erfarenhet av att möta människor med samtal i olika former, dels inom psykoterapeutiska sfären, dels inom psykiatrin samt därutöver inom läraryrket.

Åsa erbjuder:

Individualterapi, parterapi och handledning. Till Åsa kommer människor med många olika problem, det kan handla om nedstämdhet, depression, relationssvårigheter, ångest, livskris, sorg, arbetsrelaterade problem eller konflikter men även basala livsfrågor om hur det är att vara människa i den värld vi lever i.

Mer om Åsa med egna ord:

”Jag har ett stort intresse för vad det är att vara människa. I gestaltterapi ser man till helheten. Mot vilken bakgrund uppstår de svårigheter vi upplever? Med nuet i fokus undersöker vi tillsammans vad som sker i klientens möte med omvärlden.”

Du bokar Åsa genom kontaktformulär

Kicki Rongedal

Samtal

Utbildning & Erfarenhet:

Christina har en mastersexamen 2010 från Gestaltakademin i Skandinavien och University of Derby i England och är auktoriserad av Sveriges Auktoriserade Gestaltterapeuter. Hon har en fil kand i Statsvetenskap från Uppsala universitet.I hennes bakgrund finns erfarenhet av att arbeta som pedagogisk ledare på Gestaltakademins terapeututbildning. Hon har även flerårig erfarenhet inom psykiatrin.

Christina erbjuder:

Gestaltterapi och handledning. Christina Rongedal är verksam som gestaltterapeut sedan 2010 och arbetar med individualterapi, parterapi och handledning. Hon arbetar med ett gestaltiskt förhållningssätt, vilket bl annat innebär ett samskapande i terapirummet. Fokus ligger på att tillsammans utforska hur det kommer sig att ett mående är som det är. Hur påverkar och påverkas klienten i sin tillvaro och hur går det till när hen gör sina val i relation till sin omvärld? Helheten en människa lever i behöver synliggöras så att nya och medvetna val kan göras i en önskad riktning.

Hon arbetar idag även som senior konsult med inriktning på handledning av chefer, ledningsgrupper och medarbetarutveckling. Alla typer av problematik som kan uppstå i en människas liv är välkomna att kontakta Christina för ett inledande samtal.  Några exempel kan vara nedstämdhet, kris, skifte i livet eller existentiella frågor.

Mer om Christina med egna ord:

”Jag tycker om att möta individ och grupp där de befinner sig och stanna där i den utsträckning som krävs, för att nya perspektiv ska bli möjliga att ta in och leda till förändring. Min utgångspunkt är att klienten redan vet sitt egentliga behov, men inte har möjlighet att se eller höra den utan behöver stöd i mötet med en annan för att ge den form. Rörlighet är ett ledord för mig.”

Du bokar Kicki genom kontaktformulär

RUM 7

AMETISTEN

Caroline Kraus

Samtal

leg psykolog, leg psykoterapeut

 

Du bokar Caroline genom kontaktformulär

Ann-Charlotte Rubinstein

Samtal

Utbildning & Erfarenhet:

Ann-Charlotte har en beteendevetenskaplig högskoleutbildning på magisternivå samt utbildning i bland annat MI, Svåra samtal (1 årig utbildning från S:t Lukas), coaching, handlednings- samt krisberedskapsutbildning.

Hon har också en medicinsk utbildning, inriktning psykiatri och flera års erfarenhet av arbete inom psykiatrin. Ann-Charlotte har mångårig erfarenhet av att möta människor i olika former av samtal både som chef och specialist internationellt och från offentlig – och ideell verksamhet.

Ann-Charlotte erbjuder:

Till Ann-Charlotte kommer människor med många olika svårigheter. Det kan handla om stress, nedstämdhet eller konflikter och svårigheter i relationer privat eller i arbetet.  Ann-Charlotte Rubinstein erbjuder individuell samtalsterapi (till reducerat arvode) som en del av sista året på utbildningen till Gestaltterapeut (400 kr/Tim inkl. moms, studerande & arbetssökande 200 kr/Tim inkl. moms).

Mer om Ann-Charlotte med egna ord:

”Det gestaltterapeutiska förhållningssättet är ett interaktivt förhållningssätt som innebär att få stöd att återvända till – och vara i tankar och känslor du har. I terapirummet är vi med det som är din upplevelse och hela du får plats. Vi utforskar och medvetandegör tillsammans hinder eller teman som står i vägen för din personliga utveckling eller ditt välbefinnande och balans i livet. Varmt välkommen att ta kontakt för ett första möte!”

Du bokar Anne-Charlotte genom kontaktformulär

RUM 8

ROSENKVARTSEN

Magnus Groen

Kroppsbehandling

Utbildning & Erfarenhet

Kinesisk medicin

Magnus erbjuder

Text kommer här

Mer om Magnus med egna ord

”Text kommer här”

Du bokar Magnus här, länk kommer här