Våra terapeuter

Välkommen till Hälsoporten i Stockholm. Här presenterar vi våra terapeuter med bild och beskrivning av deras kompetenser och speciella inriktning sorterade under de rum de hyr:
1 Opalen, 2 Smaragden, 3 Citrinen, 4 Kalciten, 5 Korallen, 6 Safiren, 7 Ametisten, 8 Rosenkvartsen.

Länk till hur du enkelt bokar tid on-line finns i anslutning till varje terapeut.  En del har online-kalendrar, andra når du genom länk till  kontaktformulär. Vill du också bli en av oss, läs om hur du hyr behandlingsrum hos oss här

Våra terapeuter

RUM 1

OPALEN

Sabine Rosén

Kroppsbehandling, näringskonsultation

Sabine är utbildad Kinesiolog, Akupunktör, Massageterapeut, Näringsterapeut, Fytoterapeut.

Sabine Rosén har under sina mer än 30 år i yrket utvecklat “Spine-and Bodyflow Kinesiology” som kombinerar ett österländskt helhetstänk med ett mer västerländskt detaljkunnande.

Du bokar behandling av Sabine på HP Odenplan här via Boka direkt

Du bokar behandling av Sabine på landet i en mysig stuga i Glömsta här via Boka direkt

RUM 2

SMARAGDEN

Mia Ahl

Team Kinesiologi- Kroppsbehandling, näringskonsultation

Mia Ahl är utbildad kinesiolog och mindfulnessinstruktör. Hon har också gått en hälsokonsulent utbildning samt en kurs i akupressur och NLP. Har under några år också arbetat som coach. När du kommer till Mia på Hälsoporten så får du just det du behöver. En avslappnande, läkande eller energigivande behandling som även går på djupet. Mia arbetar från ett holistiskt förhållningssätt vilket innebär att hon ser hela människan, inte bara symptomen.

Som kinesiolog hjälper hon sina klienter att komma i bättre balans, både fysiskt/strukturellt, emotionellt/stressreducerande och näringsmässigt/biokemiskt.

Mia behandlar:

  • kroniska- och akuta smärttillstånd,  exempelvis rygg, knä, höft, led och axelbesvär
  • stressymptom
  • sömnsvårigheter
  • allergier, exempelvis hund, katt, häst och pollen.

Du bokar Mia via Boka-direkt

Mikael Nyman

Team Kinesiologi- Kroppsbehandling, näringskonsultation

Mikael är  utbildad kinesiolog vid Sabine Rosén Utbildningar. Han är även vidareutbildad inom metoden Spine Body Flow Kinesiology.

Mikael använder sig av manuella muskeltester i kommunikation med klientens nervsystem för att hitta obalanser och blockeringar i kroppens system. Han använder sedan olika kinesiologiska tekniker: strukturell kinesiologi, emotionell kinesiologi, kinesiologi och näring och kinesiologi och energi i för att hjälpa kroppen att få ökade resurser och cirkulationen att flöda fritt för självläkning.

Varje behandling han ger är unik och exklusiv för klienten och dennes behov. Det finns ingen ” standardbehandling”. Behandlingen kan vara både avstressande, energigivande och verkar på “djupet” beroende på vad din kropp behöver.

Du bokar Mikael via Boka-direkt

Pa Sandberg

Kroppsbehandling

Zonterapeut.

Pa ser detaljerna i helheten. Stressens påverkan på den fysiska kroppen är hans favoritområde. Förändring är ett ledord: att bryta mönster och hitta nya sätt att må bra. Frågar du vad han jobbar med, svarar han: fysisk och mental rörelse.

Pa ser fötterna som en del av hela kroppen, och inte bara som en separat kroppsdel. Med erfarenhet, empati och närvaro, kombinerar han kunskap ock kompetens från träning, rörelse, motorik, med fysiologi, medicin och kroppsterapi.

Pa behandlar, skriver, föreläser och utbildar i Zonterapi. Hans första bok heter “En handbok om fötter”.

Hos Pa blir Hela du sedd.

Du bokar Pa direkt via on-line-kalender

RUM 3

CITRINEN

Eva Åsberg

Samtal

Intuitiv coach. I hela sitt liv har Eva varit medial. Utifrån medialiteten har hon utarbetat en metod där hon coachar klienter att hitta sina styrkor, förmågor och inre trygghet.

Eva är en varm, glad och humoristisk person med en förkärlek för naturen. Därför har hon valt att bo ute i skogen på ett litet berg. Hon har ett förflutet som ungdomsledare inom scoutrörelsen.

Eva är också skattejurist sedan många år och hjälper enskilda firmor och små aktiebolag med bokföring och deklaration.

Du bokar Eva genom kontaktformulär

Nina Runefelt

Samtal.

Kognitiv beteendeterapeut.

Förutom att Nina är KBT-terapeut är hon även sjuksköterska och barnmorska sedan många år.Hennes utbildningar och långa erfarenhet har gett henne den grund på vilken hon idag vägleder klienter i terapeutiska samtal. Med effektiva KBT-metoder identifierar hon, tillsammans med klienten, viktiga värderingar och skapar grundläggande förutsättningar för ett bättre liv både fysiskt och psykiskt.

KBT-tekniker kan hjälpa vid många problem i livet såsom  till exempel stress och utbrändhet, nedstämdhet, fobier och andra typer av ångestrelaterade livshinder,  relationsproblem och sexuella problem.

Nina är en glad, vänlig och förstående och samtidigt en professionell person. Hon har gröna fingrar och odlar mycket i sin trädgård och hon är även biodlare. Hon gillar musik och sjunger i kör.

Du bokar Nina genom kontaktformulär

RUM 4

KALCITEN

Gisella Konkoly

Hudvård

Gizella Konkoly är auktoriserad och prisbelönt hudterapeut med femton års erfarenhet. Hon ser helheten när det gäller hälso- och skönhetsvård och kompletterar gärna lyxiga ansiktsbehandlingar med microneedling, peeling, ultraljudsterapi, LED-ljusterapi och guasha, som med fördel kan kombineras med traditionella spa-metoder.  Gizella för samman visdom hämtad ur äldre traditionella metoder, ”old school”, med de senaste nya från forskning inom hudvård och hälsa. Det bästa av två världar.

”Jag brinner för att använda ett helhetstänk inom skönhetsvården; att omsorgsfullt ta hand om både kropp och själ. Mina kunder lovordar de underbart lyxiga ansiktsbehandlingar jag ger och min utsökta ansiktsmassage”.

Gizella behandlar:

– Åldrad och spänstfattig hud
-Fina linjer och rynkor
-Stora porer
-Milier och pormaskar
-Ärr (från acne, kirurgi eller brännskador)
-Hudbristningar -Pigmenteringar
– Acne
– Rosacea.

Varmt välkommen! Du bokar Gizella  här  eller här

Diana Nilsson

Diana är utbildad coach och ledarskapscoach i PCC-nivå. Med sina 20 års erfarenhet inom sjukförsäkring, rehabsamordning, återrehabilitering samt arbetsmiljökollen kan Diana hjälpa dig och skapa de förutsättningar som du och/eller ditt företag behöver. Diana har lång erfarenhet från Försäkringskassan och Psykiatrin.

–       Rehabcoach

–       Rådgivare inom sjukförsäkring

–       KBC och ACT coach

–       Ledarskapscoach

–       Karriärcoach

–       Livscoach/personlig utveckling

Du bokar Diana genom kontaktformulär

RUM 5

KORALLEN

Maria Laurila

Kroppsbehandling, näringskonsultation

Maria är utbildad Kinesiolog, Massageterapeut, Kraniosakralterapeut och går just nu en utbildning inom akupunktur. Utifrån denna breda och djupa kunskap och yrkeserfarenhet har hon förmåga att se varje klients behov och väva in sina olika kunskaper i behandlingen.

Många kunder brukar fråga Maria vad de ska säga att hon gör om någon frågar. Svaret brukar bli ”Jag hjälper mina klienter att hitta orsaken till de problem som uppstått”.

Maria är även en del av lärarteamet på Sabine Rosen Utbildningar som utbildar Kinesiologer.

Maria är en social, positiv och sprudlande person med många strängar på sin lyra. Hon är bland annat också gymnastiktränare och scoutledare. Ett annat intresse är att lyssna på musik och hon går gärna på rockkonserter.

Du bokar Maria direkt via online-kalender här

RUM 6

SAFIREN

Åsa Forssén

Samtal

Åsa Forssén arbetar med individualterapi, parterapi och handledning. Hon är auktoriserad gestaltterapeut med en mastersexamen 2005 från Gestaltakademin i Skandinavien och University of Derby i England. Därutöver är hon utbildad kbt-terapeut, Steg 1 samt parterapeut, Imagoterapi. Hon är även auktoriserad handledare samt Mindfulnessinstruktör. Åsa har flera decenniers erfarenhet av att möta människor med samtal i olika former, dels inom psykoterapeutiska sfären, dels inom psykiatrin samt därutöver inom läraryrket.

Till Åsa kommer människor med många olika problem, det kan handla om nedstämdhet, depression, relationssvårigheter, ångest, livskris, sorg, arbetsrelaterade problem eller konflikter men även basala livsfrågor om hur det är att vara människa i den värld vi lever i.

Åsa har ett stort intresse för vad det är att vara människa. I gestaltterapi ser man till helheten. Mot vilken bakgrund uppstår de svårigheter vi upplever? Med nuet i fokus undersöker man tillsammans vad som sker i klientens möte med omvärlden.

Du bokar Åsa genom kontaktformulär

RUM 7

AMETISTEN

Cina Friberg Frank

Samtal

Cina Friberg Frank är utbildad och certifierad handledare, existentiell coach, samtalsledare, mBIT-coach (multiple Brain Integration Techniques). mBIT INTERNATIONAL, Somatic Experiencing Practioner,  utbildad i Imago relationsterapi och MSc gestaltpsykoterapi.

Cina är sedan 2005 verksam som gestaltterapeut, coach och handledare med erfarenhet från både näringslivet och psykiatrin. Hon erbjuder individual- och parterapi, coachning- och stödsamtal, samt handledning av blivande eller verksamma gestaltterapeuter och ledare både individuellt och i grupp. Hon arbetar integrativt där hennes arbets- och förhållningssätt bygger på gestaltteoretisk, neurovetenskaplig och existentiell grund.

Utöver detta leder/faciliterar hon också existentiella samtalsgrupper där deltagarna tillsammans får utforska teman kopplade till vad det är att vara människa, hur vi lever våra liv och vad vi ger det för mening.

Cina har också goda erfarenheter av samtal online, via Skype eller Zoom, för dem som inte bor i Stockholm eller av andra skäl föredrar detta.

Läs intervju och se filmklipp med Cina

Du bokar Cina genom kontaktformulär

Caroline Kraus

Samtal

leg psykolog, leg psykoterapeut

 

Du bokar Caroline genom kontaktformulär

RUM 8

ROSENKVARTSEN

Dr Michael Mc Mullen

Näringskonsultation

Mic McMullen kommer från Australien. I 30 år har han jobbat i Sverige med örtterapi och näringsterapi. Hans företag, Örtspecialisten, är känd för att ha hög kvalité på sina produkter, både örter och kosttillskott. Han är författare till boken Örtmedicin, Naturens Läkande Kraft, som har sålt över 20 000 ex.  Michael har studerat som doktorand vid University of Westminster i London och tog sin doktorsexamen 2012. Han har publicerat studier om bittra örters påverkan på matsmältningssystemet och om lung- och hjärt-integration. För närvarande bor han i Frankrike och driver en klinik en vecka per månad på Hälsoporten.

Boka Mic direkt via on-line-kalender