Våra terapeuter

Välkommen till Hälsoporten i Stockholm. Här presenterar vi våra terapeuter med bild och beskrivning av deras kompetenser och speciella inriktning sorterade under de rum de hyr:
1 Opalen, 2 Smaragden, 3 Citrinen, 4 Kalciten, 5 Korallen, 6 Safiren, 7 Ametisten, 8 Rosenkvartsen.

Länk till hur du enkelt bokar tid on-line finns i anslutning till varje terapeut.  En del har online-kalendrar, andra når du genom länk till  kontaktformulär. Vill du också bli en av oss, läs om hur du hyr behandlingsrum hos oss här

Våra terapeuter

RUM 1

OPALEN

Sabine Rosén

Kroppsbehandling, näringskonsultation

Sabine är utbildad Kinesiolog, Akupunktör, Massageterapeut, Näringsterapeut, Fytoterapeut.

Sabine Rosén har under sina mer än 30 år i yrket utvecklat “Spine-and Bodyflow Kinesiology” som kombinerar ett österländskt helhetstänk med ett mer västerländskt detaljkunnande. Sedan 2016 driver hon, av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund  kvalitetssäkrad, Yrkesutbildning till Kinesiolog.  Läs mer om utbildningen här.

2021 valdes Sabine till Årets medlem i KRY. Några rader ur motiveringen: “Hennes driv, genuina intresse för andra och hennes starka övertygelse är en inspiration för oss alla. Sabines positiva framtoning och inkluderande förhållningssätt till sitt yrke gör henne till en ambassadör av klass. ” Läs mer

Du bokar behandling av Sabine på HP Odenplan här via Boka direkt

Du bokar behandling av Sabine på landet i en mysig stuga i Glömsta här via Boka direkt OBS: (Bokning Glömsta endast för dig som varit hos Sabine tidigare, ej nybesök)

Sabine har valts till årets medlem i KRY- Kroppsterapeuters yrkesförbund, läs mer om det här

RUM 2

SMARAGDEN

Ulrika Granath

Samtal

Ulrika är legitimerad psykoterapeut med sin grund inom KBT  med inriktning på Schematerapi, som är en gren av KBT med fördjupat fokus på den sårbarhet som kan aktiveras hos oss i många situationer. Ulrika har även utbildning i Interpersonell psykoterapi där man har särskilt fokus på relationer och hon arbetar med både individual- och parterapi.

Till Ulrika kommer människor med olika problem och svårigheter som nedstämdhet, depression, ångest, låg självkänsla, stress, utmattning, konflikter eller för att få stöd i livskriser som separationer, förluster eller sorgearbete. Ulrika brinner även lite extra för existentiella frågor om vart vi är på väg, vilka vi är, vad vi vill i våra liv i olika livsfaser.

Ulrika har lång erfarenhet att möta människor i samtal i olika former och se vad de befinner sig och behöver för att komma vidare. Hon är även utbildad fysioterapeut med erfarenhet av kroppsliga och psykosomatiska besvär och arbetat med avslappning och mindfulness.

Första tillfället du träffar Ulrika får du berätta om hur du har det. Tillsammans kartlägger och ringar ni därefter in det du behöver hjälp eller stöd med för att må bra och komma vidare. Fokus ligger på det du upplever i nutid med blickar bakåt om det är viktigt för förståelsen och för att kunna se helheten.

Välkommen att boka tid för ett första samtal genom vårt kontaktformulär

Marie Linder

Kroppsbehandling och Samtal

Marie Linder arbetar med Hypnosterapi och Massage/Hotstone massage och en mjuk kiropraktorbehandling som heter Art Neuro. Hon har en bakgrund som legitimerad sjuksköterska, coach och yogalärare. Maries drivkraft är att inspirera och hjälpa människor att hitta balans, känna att de kan påverka sitt mående och välbefinnande och uppleva sin inneboende kraft.

I Hypnosterapi får man kontakt med det undermedvetna under avslappning och kommer närmare våra känslor, kan lättare bearbeta och påverka beteenden och frigöra oss från vanor, mönster och präglingar som inte tjänar oss. Används för till exempel rökavvänjning, fobier, ångest, svag självkänsla och självbild, viktproblem, stress, smärta, känslomässiga blockeringar, ångest och sömnbesvär.

Art Neuro är en mjuk form av kiropraktik och har som syfte att korrigera de störningar på nervsystemet som kommer från ryggraden och dess funktion. Skapa balans i kropp och i nervsystem. En behandling tar ca 70 minuter och kombineras med Hotstone massage då man kommer djupare ner i muskulaturen med hjälp av värmen.

Du bokar behandling av Marie via kontaktformulär

Pa Sandberg

Kroppsbehandling

Zonterapeut.

Pa ser detaljerna i helheten. Stressens påverkan på den fysiska kroppen är hans favoritområde. Förändring är ett ledord: att bryta mönster och hitta nya sätt att må bra. Frågar du vad han jobbar med, svarar han: fysisk och mental rörelse.

Pa ser fötterna som en del av hela kroppen, och inte bara som en separat kroppsdel. Med erfarenhet, empati och närvaro, kombinerar han kunskap ock kompetens från träning, rörelse, motorik, med fysiologi, medicin och kroppsterapi.

Pa behandlar, skriver, föreläser och utbildar i Zonterapi. Hans första bok heter “En handbok om fötter”.

Hos Pa blir Hela du sedd.

Du bokar Pa direkt via on-line-kalender

RUM 3

CITRINEN

Eva Åsberg

Samtal

Intuitiv coach. I hela sitt liv har Eva varit medial. Utifrån medialiteten har hon utarbetat en metod där hon coachar klienter att hitta sina styrkor, förmågor och inre trygghet.

Eva är en varm, glad och humoristisk person med en förkärlek för naturen. Därför har hon valt att bo ute i skogen på ett litet berg. Hon har ett förflutet som ungdomsledare inom scoutrörelsen.

Eva är också skattejurist sedan många år och hjälper enskilda firmor och små aktiebolag med bokföring och deklaration.

Du bokar Eva genom kontaktformulär

RUM 4

KALCITEN

Gizella Konkoly

Hudvård

Gizella Konkoly är auktoriserad och prisbelönt hudterapeut med femton års erfarenhet. Hon ser helheten när det gäller hälso- och skönhetsvård och kompletterar gärna lyxiga ansiktsbehandlingar med microneedling, peeling, ultraljudsterapi, LED-ljusterapi och guasha, som med fördel kan kombineras med traditionella spa-metoder.  Gizella för samman visdom hämtad ur äldre traditionella metoder, ”old school”, med de senaste nya från forskning inom hudvård och hälsa. Det bästa av två världar.

”Jag brinner för att använda ett helhetstänk inom skönhetsvården; att omsorgsfullt ta hand om både kropp och själ. Mina kunder lovordar de underbart lyxiga ansiktsbehandlingar jag ger och min utsökta ansiktsmassage”.

Gizella behandlar:

– Åldrad och spänstfattig hud
-Fina linjer och rynkor
-Stora porer
-Milier och pormaskar
-Ärr (från acne, kirurgi eller brännskador)
-Hudbristningar -Pigmenteringar
– Achttp://gizellakonkoly.com/ne
– Rosacea.

Varmt välkommen! Du bokar Gizella  här  eller här

Diana Nilsson

Diana är utbildad coach och ledarskapscoach i PCC-nivå. Med sina 20 års erfarenhet inom sjukförsäkring, rehabsamordning, återrehabilitering samt arbetsmiljökollen kan Diana hjälpa dig och skapa de förutsättningar som du och/eller ditt företag behöver. Diana har lång erfarenhet från Försäkringskassan och Psykiatrin.

–       Rehabcoach

–       Rådgivare inom sjukförsäkring

–       KBC och ACT coach

–       Ledarskapscoach

–       Karriärcoach

–       Livscoach/personlig utveckling

Du bokar Diana genom kontaktformulär

RUM 5

KORALLEN

Maria Laurila

Kroppsbehandling, näringskonsultation

Maria är utbildad Kinesiolog, Massageterapeut, Kraniosakralterapeut och går just nu en utbildning inom akupunktur. Utifrån denna breda och djupa kunskap och yrkeserfarenhet har hon förmåga att se varje klients behov och väva in sina olika kunskaper i behandlingen.

Många kunder brukar fråga Maria vad de ska säga att hon gör om någon frågar. Svaret brukar bli ”Jag hjälper mina klienter att hitta orsaken till de problem som uppstått”.

Maria är även en del av lärarteamet på Sabine Rosen Utbildningar som utbildar Kinesiologer.

Maria är en social, positiv och sprudlande person med många strängar på sin lyra. Hon är bland annat också gymnastiktränare och scoutledare. Ett annat intresse är att lyssna på musik och hon går gärna på rockkonserter.

Du bokar Maria direkt via online-kalender här

RUM 6

SAFIREN

Åsa Forssén

Samtal

Åsa Forssén arbetar med individualterapi, parterapi och handledning. Hon är auktoriserad gestaltterapeut med en masterexamen 2005 från Gestaltakademin i Skandinavien och University of Derby i England. Därutöver är hon utbildad kbt-terapeut, Steg 1 samt parterapeut, Imagoterapi. Hon är även auktoriserad handledare samt Mindfulnessinstruktör. Åsa har flera decenniers erfarenhet av att möta människor med samtal i olika former, dels inom psykoterapeutiska sfären, dels inom psykiatrin samt därutöver inom läraryrket.

Till Åsa kommer människor med många olika problem, det kan handla om nedstämdhet, depression, relationssvårigheter, ångest, livskris, sorg, arbetsrelaterade problem eller konflikter men även basala livsfrågor om hur det är att vara människa i den värld vi lever i.

Åsa har ett stort intresse för vad det är att vara människa. I gestaltterapi ser man till helheten. Mot vilken bakgrund uppstår de svårigheter vi upplever? Med nuet i fokus undersöker man tillsammans vad som sker i klientens möte med omvärlden.

Du bokar Åsa genom kontaktformulär

Gå kurs med Åsa Forssén. 22-25 oktober 2020 startar en grundkurs i Personlig utveckling för att bli med medveten. Den går över fyra veckoslut i Stockholm. Läs allt om kursen i pdf här

Catrin Sandman

Samtal och kroppsbehandling

Catrin Sandman är utbildad samtalscoach, samtalsterapeut, massageterapeut och lymfmassör. Som grund för hennes behandlingar har hon alltid psykosyntesen, en teori som menar att vi alla är mer än våra funderingar och våra krämpor och att potentialen alltid finns där, även om den ibland är väl dold för oss själva och omvärlden.

Hon erbjuder både utforskande samtal och avslappnande kroppsbehandling. Till exempel lymfmassage för att sätta igång kroppsliga utrensningssystem, samtal för att ta hand om ångest, samt stöd i form av kroppsbehandling och eller samtal i samband med utmattningsdiagnos. Tillsammans med klienten hittar hon lösningen.

Catrin är som person nyfiken på livet, lärandet, sammanhangen. Hennes drivkraft är att se hela människan och utforska våra möjligheter att må bättre.

Du bokar behandling av Catrin på HP Odenplan här via Boka direkt

Se filmad intervju med Catrin Sandman här

Våren 2021 håller Catrin en 8-veckors kurs i Sorgbearbetning på Hälsoporten. Läs allt om kursen som går 12/4-31/5  och hur du anmäler dig här

RUM 7

AMETISTEN

Cina Friberg Frank

Samtal

Cina Friberg Frank är utbildad och certifierad handledare, existentiell coach, samtalsledare, mBIT-coach (multiple Brain Integration Techniques). mBIT INTERNATIONAL, Somatic Experiencing Practioner,  utbildad i Imago relationsterapi och MSc gestaltpsykoterapi.

Cina är sedan 2005 verksam som gestaltterapeut, coach och handledare med erfarenhet från både näringslivet och psykiatrin. Hon erbjuder individual- och parterapi, coachning- och stödsamtal, samt handledning av blivande eller verksamma gestaltterapeuter och ledare både individuellt och i grupp. Hon arbetar integrativt där hennes arbets- och förhållningssätt bygger på gestaltteoretisk, neurovetenskaplig och existentiell grund.

Utöver detta leder/faciliterar hon också existentiella samtalsgrupper där deltagarna tillsammans får utforska teman kopplade till vad det är att vara människa, hur vi lever våra liv och vad vi ger det för mening.

Cina har också goda erfarenheter av samtal online, via Skype eller Zoom, för dem som inte bor i Stockholm eller av andra skäl föredrar detta.

Läs intervju och se filmklipp med Cina

Du bokar Cina genom kontaktformulär

Ebba af Ekenstam Lundblad

Samtal

Ebba är utbildad och certifierad Gestaltterapeut och diplomerad ICF coach.

Ebba är sedan 2012 verksam med samtalet och mötet som verktyg och erbjuder individualterapi, coachning- och stödsamtal. Hennes arbete och förhållningssätt bygger på gestaltteoretisk grund och är i enlighet med Sveriges Auktoriserade Gestaltterapeuters och ICF’s riktlinjer och värdegrund.

Till Ebba kommer människor med många olika frågeställningar, det kan handla om stress, nedstämdhet, relationssvårigheter, ångest, livskris, arbetsrelaterade problem eller konflikter och livsfrågor kring hur det är att vara människa i den värld vi lever i. Med en internationell bakgrund samtalar Ebba också gärna på engelska.

Ebba har ett stort intresse för människan och mötet. I gestaltterapi ser man till helheten och människan i sitt sammanhang. Med nuet i fokus undersöker man tillsammans vad som sker i klientens möte med omvärlden.

Utöver detta arbetar Ebba med omställning i arbetslivet som rådgivare och med coaching uppdrag för stiftelser som arbetar med stöd till privata och statligt anställda tjänstemän.  Ebba har också goda erfarenheter av samtal online, via Skype och Teams eller per telefon, för dem som föredrar detta.

Du bokar Ebba genom kontaktformulär

Caroline Kraus

Samtal

leg psykolog, leg psykoterapeut

 

Du bokar Caroline genom kontaktformulär

Ann-Charlotte Rubinstein

Samtal

Ann-Charlotte Rubinstein har en beteendevetenskaplig högskoleutbildning på magisternivå samt utbildning i bland annat MI, Svåra samtal (1 årig utbildning från S:t Lukas), coaching, handlednings- samt krisberedskapsutbildning.

Hon har också en medicinsk utbildning, inriktning psykiatri och flera års erfarenhet av arbete inom psykiatrin. Ann-Charlotte har mångårig erfarenhet av att möta människor i olika former av samtal både som chef och specialist internationellt och från offentlig – och ideell verksamhet.

Ann-Charlotte erbjuder individuell samtalsterapi (till reducerat arvode) som en del av sista året på utbildningen till Gestaltterapeut.

Till Ann-Charlotte kommer människor med många olika svårigheter. Det kan handla om stress, nedstämdhet eller konflikter och svårigheter i relationer privat eller i arbetet.

Det gestaltterapeutiska förhållningssättet är ett interaktivt förhållningssätt som innebär att få stöd att återvända till – och vara i tankar och känslor du har. I terapirummet är vi med det som är din upplevelse och hela du får plats. Vi utforskar och medvetandegör tillsammans hinder eller teman som står i vägen för din personliga utveckling eller ditt välbefinnande och balans i livet.

Varmt välkommen att ta kontakt för ett första möte!

Du bokar Anne-Charlotte genom kontaktformulär

RUM 8

ROSENKVARTSEN

Dr Michael Mc Mullen

Näringskonsultation

Mic McMullen kommer från Australien. I 30 år har han jobbat i Sverige med örtterapi och näringsterapi. Hans företag, Örtspecialisten, är känd för att ha hög kvalité på sina produkter, både örter och kosttillskott. Han är författare till boken Örtmedicin, Naturens Läkande Kraft, som har sålt över 20 000 ex.  Michael har studerat som doktorand vid University of Westminster i London och tog sin doktorsexamen 2012. Han har publicerat studier om bittra örters påverkan på matsmältningssystemet och om lung- och hjärt-integration. För närvarande bor han i Frankrike och driver en klinik en vecka per månad på Hälsoporten.

Boka Mic direkt via on-line-kalender