Möt våra terapeuter avsnitt 1 Cina Friberg Frank

  • Cina Friberg Frank

    Gestaltterapeut

Cina Friberg Frank under en onlinesändning.

Hälsoportens terapeuter avsnitt 1- Cina Friberg Frank

Hälsoporten vid Odenplan, mitt i hjärtat av Stockholm, samlar kropps- och samtalsterapeuter med en rad kompetenser. I detta första avsnitt i en planerad serie online-webinar får vi möta gestaltterapeut Cina Friberg Frank. Hon har hyrt ett samtalsrum på Hälsoporten i över ett decennium. I detta webinar kommer Hälsoporten att presenteras och Cina berätta om hur hon arbetar som terapeut.

Filmen är 9 minuter lång och du hittar den här

0:00 Presentation

2.30 Det gemensamma utforskande

3.00 Olika typer av problemställningar

3.30 Möjligheter på HälsoPorten

3:52 Vanliga problem klienter söker för

4:30 Stressproblematik

5:00 Parterapi

5:30 Coachning

5:40 Arbetsplatskonflikter

6:07 Ledarutveckling

6:20 Handledning

6:58 Existentiella samtal

8:07 Frågor som blivit aktuella under Coronakrisen

Med samtalet i fokus- Intervju

Med samtalet i fokus- Cina Friberg Frank Friberg Frank gestaltterapeut

Detta är den första i en serie med intervjuer med Hälsoportens terapeuter. I detta avsnitt berättar Cina Friberg Frank  om hur hon arbetar.

Cina Friberg Frank, gestaltterapeut med många kompetenser, har hyrt ert rum på Hälsoporten i över tio år. Här trivs hon och känner att hon utvecklas. Både i relation till de andra terapeuterna som arbetar här och i sina möten med klienter.
Sedan en tid tillbaka har hon många av sina samtal online- ett utmärkt sätt att fortsätta erbjuda terapi även i dessa tider. Men att mötas on-line kan också vara ett sätt att spara tid och resor. Cina är en van användare av onlinesamtal.
– Tidigare var det för att en del av mina klienter bodde långt bort och resorna var långa, men nu i och med den nya situationen vi befinner oss i, efterfrågas online även av de som bor i stan, men vill undvika onödiga resor med kollektivtrafiken.

Inför ett onlinesamtal förbereder sig Cina på samma sätt som hon alltid gör innan ett samtal tar vid: Hon ber kunden att stilla sig och landa.
– Checka in som jag brukar säga. Andas och stanna upp för att kunna bli fokuserad på det vi ska göra.

Koncentrationen är lika starkt online och tack vare att klient och terapeut kan se varandra på skärmarna kan Cina lägga märke till allt som också sägs utan ord: kroppsspråk, andning, mimik och den så viktiga tystnaden.
– Den kan jag uppmärksamma när vi ses online på nästan samma sätt som om vi träffades på riktigt.

Det går bra att ha terapi med enskilda eller par online, men det finns andra saker hon tycker är lite svårare, som till exempel vid användande av fysiska övningar och blädderblock.

Vad tycker då klienterna om detta nya?
– De tycker det är väldigt bra. De som aldrig tidigare har pratat online var positivt förvånade över att de upplevde att vi fick så bra kontakt. De tyckte att de kände sig närvarande och upplevde att jag gjorde detsamma.

20 maj ska Cina och Sabine Rosén hålla ett webinar där de berättar om Hälsoporten och där Cina kommer att berätta om hur hon arbetar med samtal.

Själv är Cina så otroligt tacksam över att hon hittade Hälsoporten för många år sedan.

– Här har jag växt och utvecklats och träffat så många underbara människor. Alla dessa terapeuter som har ett brett spektrum av kunskaper och kompetenser och den starka gemenskapen som finns mellan oss här.

Hälsoporten erbjuder inte bara behandlingar utan en rad olika aktiviteter också. Kurser, workshops, event av olika slag. Allt omgärdat av en varm och välkomnande stämning.

– Vi är en kärntrupp terapeuter med stark sammanhållning som samtidigt öppnar upp för nya terapeuter för att inspirera och komplettera varandra.

Själv vill Cina, som har en rad meriterande utbildningar och erfarenheter, ge klienterna äran av det hon kan.
– Det är alla mina fantastiska klienter som har varit min viktigaste utbildning. Min uppgift är att hjälpa mina klienter att utforska sig själva. Jag jobbar utifrån att skapa hälsa och letar efter orsak mer än symptom. Alla behandlingar är individanpassade och där kommer mina olika utbildningar, med grunden i gestaltterapi, väl till sin rätt.

Sedan en tid tillbaka har Cina även anordnat existentiella i gruppsamtal om livet.

– Det är det som alltid intresserat mig: människor, hur vi lever och att vi lyckas med så många av våra relationer, trots att det är så komplext.
Mer om Cina och hur du bokar henne hittar du på vår sida Våra terapeuter